Handson training

Handson training is een training waarbij je tijdens het maken van de echo adviezen en tips krijgt. Deze training kan gegeven worden tijdens het reguliere spreekuur met extra tijd per zwangere. Ook kan gekozen worden voor speciaal geselecteerde zwangeren voor deze training.
 
De handson trainingen worden gegeven door een seniorechoscopist. Dit is een echoscopist met ruime ervaring in de echoscopie en begeleiding van studenten.
 
Wil je jezelf aanscherpen en uitgedaagd worden in je vak, volg dan een handson training. Vanuit een motiverende en opbouwende benadering word jij, evt met  collega’s, getraind. 
 

Unisoon biedt de volgende scholingen en trainingen:

De termijnecho: ‘Op een lijn’

In deze cursus worden alle aspecten van de termijnecho belicht. Het doel van deze cursus is om regionaal tot eenduidige afspraken te komen. Wordt de crl op een correcte manier gemeten? Op welke manier worden cliënten op de termijnecho voorbereid? Hanteert iedereen het protocol ‘datering van de zwangerschap’ van de NVOG? Waar wordt er verder naar gekeken bij een termijnecho? Enz.
Wij adviseren dan ook om deze cursus op VSV of kring niveau te volgen.
 

De groeiecho: ‘Een goede groei?’

Deze cursus omvat de volgende inhoud:
 • Waar kijkt men minimaal naar bij een groeiecho?
 • Hoe meet ik het vruchtwater?
 • Hoe interpreteer ik een uitslag?
 • Wat kan ik nog meer zien bij deze termijn?
 • Hoe betrouwbaar is deze echo?
 • Welke informatie ontvangt de cliënt over dit onderzoek?

Gynaecologische echografie, hands-on training met live modellen:

Deze training bestaat uit een theoretisch deel en hands-on training, op de eigen locatie

 • hoe beoordeel ik ovaria
 • localisatie van het IUD
 • meting en beoordeling van de uterus
 • intracavitaire pathologie
 • verslaglegging

Stage begeleiding met evt examentraining:

Ben je bezig met de opleiding tot echografist en ben je nog opzoek naar een stageplaats, dan biedt Unisoon deze mogelijkheid. In samenwerking met Mediq kun je wekelijks oefenen op zwangere modellen onder begeleiding van een ervaren docent die je de nodige tips and tricks kan bij brengen. Wij verzorgen de zwangere modellen, maar je mag natuurlijk ook eigen modellen meebrengen. Een mooi skills lab waar je in alle rust kunt oefenen, geen tijdsdruk door een vol programma. Tegen de tijd dat het examen gaat plaatsvinden kun je er voor kiezen om een examentraining te doen.

Abdomen

De training abdominale echografie omvat de organen in boven– en / of onderbuik: lever, galblaas, milt, pancreas, bijnieren, nieren en blaas. Aan bod komen anatomie en veel voorkomende pathologie van de verschillende structuren,  er zal in de cursus veel aandacht worden besteed aan het echografisch in beeld brengen van de besproken structuren.

MSU ( musculosketale ultrasound)

Dit omvat het echoscopisch onderzoek van spieren, gewrichten, pezen, botten en ligamenten. 

Cursus voor verloskundigen die geen echo’s maken

Het echoscopisch onderzoek is niet meer weg te denken uit de verloskundigen zorg. Verloskundigen hebben dagelijks te maken met echouitslagen, de interpretatie daarvan en maken van goed beleid beleid.

Hoe groot mag een corpus luteumcyste zijn? Hoe betrouwbaar is het echoonderzoek? Wanneer is er sprake van een afbuigende groei? Enz. Deze cursus biedt  verloskundigen op een leuke, interactieve manier achtergrond informatie over het echo onderzoek in alle periodes van de zwangerschap. 
Interessant voor alle verloskundigen, maar een echte aanrader als je zelf geen echo’s maakt.
 
 
Ons trainingsaanbod is op Post-HBO niveau.

 

uitreiking certificaat

examen behaald training Unisoon Aruba

Behaald diploma met behulp van trainingen Unisoon. Aruba