cursus venlo

Op 1 oktober is de cursus 'op één lijn' in Venlo van start gegaan.

Een groep van 22 verloskundigen gaat de cursus volgen op verschillende momenten. Zowel het theoretische als het hands-on gedeelte. De theorie omvat achtergronden, bespreken van de huidige richtlijnen, opfrissen van de techniek om op een correcte wijze de termijnecho te kunnen uitvoeren. Het theoretisch gedeelte omvat tevens een interactief gedeelte, zodat interactie tussen de cursisten onderling op gang komt. Hierdoor kan men ook met elkaar ervaringen delen, dit werd als zeer leerzaam ervaren.

Het bespreken van praktijkvoorbeelden, waar loop je tegen aan, wat zijn oplossingen, casuïstiek kwam in de cursus voorbij. Om goede individuele begeleiding te kunnen geven en een persoonlijk advies zijn de hands-on groepjes klein, maximaal 3 cursisten met 1 docent. Tijdens de praktische training zijn er ook 1-op-1 momenten zodat alle aandacht naar de individuele cursist kan gaan, dit is één van de doelstellingen van Unisoon, persoonlijke aandacht en training. 

Een enthousiaste groep verloskundigen, klaar om het geleerde in praktijk te gaan brengen. Een aantal cursisten wil graag nog individuele training op de eigen locatie, met name om de vaginale echo-techniek beter onder de knie te krijgen door middel van tips & tricks. Unisoon biedt ook hierin training. Neem voor meer informatie contact op via het contact formulier.