31190093 2064839830429760 1116175847481409536 n

Ben je als aankomend echografist nog opzoek naar een stageplaats om biometrie, termijnbepalingen of SEO te kunnen oefenen? Unisoon biedt in samenwerking met Mediq deze unieke kans. Een mooi skills-lab uitgerust met meerdere echo-apparaten, enthousiaste zwangeren en een vakbekwame docent. We starten 17 september 2018 iedere maandagochtend. Er zijn op sommige data nog plaatsen vrij. Voor meer info stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Training Abdomen Saba1 2017Unisoon werkt ook wereldwijd; De huisarts van Saba Healthcare Foundation heeft naar volle tevredenheid de training ' echografie abdomen, advanced' gevolgd.

Het theoretische gedeelte bestaat uit verdieping; anatomie, pathologie, scrotum, portale hypertensie, steatose.
In het hands-on gedeelte zal voornamelijk worden getraind op de vaardigheden beeldverbetering, beeldherkenning, pathologie, anatomie.

Ben je ook geïnteresseerd in deze training, neem contact op voor meer details. 
Deze 3-daagse training is geaccrediteerd met 21 punten.

imgresUnisoon gaat een samenwerkingsverband aan met NEAc, Nederlandse Echografie Academie. Op 13 mei zal de cursus gynacologische echografie van start gaan bestaande uit een theoretisch gedeelte met aansluitend een hands-on training met live modellen. Onder begeleiding van 2 zeer ervaren docenten kan je zelf transvaginale echografie uitoefenen. 

Cursus locatie is Amersfoort. www.neac.nl

 

FARA edeEen enthousiaste groep van 22 verloskundigen volgt de training 'groei/biometrie' op locatie verloskundig centrum FARA te Ede. Na het volgen van de theorie vinden er op verschillende dagen hands-on training in kleine groepjes.

Vooraf zijn de ingeleverde beelden dmv een logboekje beoordeeld door Unisoon, zodat met gerichte aandachtspunten en aanwijzingen de hands-on training gevolgd kan worden. De aanwijzingen van de docent kunnen tijdens deze oefening ook 1-op-1 geoefend worden. Als cursisten dit wensen kan er na een tijdje zelf oefenen nogmaals een logboekje ingestuurd worden en wordt door Unisoon gekeken naar de vorderingen, uiteraard ontvangt iedereen aan het eind van de training een certificaat met de accreditatiepunten.

 

crkbo instellingNa een intensieve audit is Unisoon opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Deze erkenning geldt alleen voor onderwijsinstellingen die aantoonbaar kwaliteit leveren.

Aan de hand van de procedurebeschrijvingen en het werkproces werd in de audit nagegaan of ons trainingscentrum op de te onderzoeken punten voldeed. En dat was het geval: op alle vragen uit de checklijst werd een voldoende gescoord!

De audit is specifiek gericht op de kwaliteitscode voor het beroepsonderwijs. Dit houdt in dat op de volgende punten wordt gecheckt of de organisatie voldoet aan het: 

  • Zorgvuldigheidsbeginsel
  • Rechtszekerheidsbeginsel
  • Kenbaarheidbeginsel
  • Redelijkheidbeginsel
  • Betrouwbaarheidsbeginsel.
Onderwijsinstellingen met een CRKBO-registratie hoeven geen btw te heffen over hun opleidingen. 
 
Bijkomend voordeel is dat, door de audit en de kwaliteitscode, Unisoon een ijkpunt heeft voor het kwaliteitsbeleid. Wellicht een extra reden om voor onze opleidingen te kiezen.